• (040) 195 867
  • kokrica.ks@gmail.com

    Organizacija borcev za vrednote NOB Kokrica    Krajevna organizacija borcev za vrednote NOB Kokrica je domoljubna, protifašistična in protinacistična organizacija civilne družbe, v katero se z namenom uresničevanja skupnih interesov prostovoljno združujejo udeleženci narodnoosvobodilnega boja in zagovorniki vrednot tega boja v obdobju 1941-1945. Na območju naše Krajevne skupnosti je prisotna že več desetletij, v obdobju zadnjih desetih let,  je postala še bolj prepoznavna in se je okrepila s člani povojnih generacij. V prizadevanjih za objektivno zgodovinsko podobo NOB in zavračanju politično in ideološko motiviranim poskusom prevrednotenja polpretekle zgodovine, ki pozitivno vrednoti sodelovanje z okupatorjem,izvajamo vrsto aktivnosti. Med glavne sodi skrb za pomnike NOB, organiziranje komemorativne slovesnosti na pokopališču, proslav in pohodov namenjenih obeleževanju pomembnih dogodkov med okupacijo in voditeljem odpora na našem območju. V sklopu spominsko pričevalne dejavnosti širimo zgodovinsko resnico o NOB med krajane, izdali pa smo tudi dve knjigi posvečeni padlima partizanoma Francu Mraku in Lojzetu Dežmanu – Branku. Kot demokratična organizacija smo odprti za sodelovanje z drugimi društvi in asociacijami na območju KS Kokrica in njenim vodstvom.

    Vabimo vse, ne glede na ideološko ali politično pripadnost, da se nam pridružijo in vstopijo v naše vrste. Edini pogoj je, da imajo pozitiven odnos do narodno osvobodilne borbe in da cenijo svobodoljubnost, tovarištvo, složnost, socialno pravičnost in demokratičnost.


     Podrobne informacije so na voljo pri predsedniku organizacije Branetu Virantu, ki je dosegljiv na elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na telefon 040 654 227.