• (040) 195 867
 • kokrica.ks@gmail.com

  Vokalna skupina KOKR'ČAN  Ohranjanje slovenske identitete, ki jo je moč najti v številnih notnih zapisih slovenske glasbene dediščine, je rdeča nit skoraj 25 letnega delovanja Vokalne skupine Kokr´čan.

  Od skromnih začetkov in sramežljivih glasbenih nastopov v letu 1993, smo se razvili v vokalni ansambel, ki je skozi različne nastope in koncerte pokazal veliko voljo do glasbenega poustvarjanja. Skupini se pozna neposnemljiva šola zborovodje Ignaca Gorjanca, ki jo spremlja že od vseh začetkov.

  Skupaj z njim smo Kokr´čani pobrskali po zaprašenih arhivih in odkrili slovenske glasbene dragulje, kot so uglasbitve pesmi Josipine Urbančič - Turnograjske, ki jih od tedaj vedno znova predstavljamo slovenskim ljubiteljem zborovske glasbe.

  Tradicionalni Pevski večer je naša osrednja prireditev, s katero tkemo vezi s številnimi skupinami iz Slovenije in zamejstva ter krajanom in podpornikom predstavljamo nove dosežke tekoče pevske sezone.

  Prepoznavnost skupine v domačem okolju in izven njega pa krepijo tudi podoknice, s katerimi Kokr´čani pogosto popestrimo razna praznovanja.

  Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki so v vseh teh letih kot pevci prispevali k današnjemu zvenu, Ignacu Gorjancu, ki je gonilo našega vokalnega razvoja ter vsem, ki imate razumevanje za naše delo in vloženi trud.


   


  KONTAKT

  Naslov:

  Cesta na Brdo 30,
  4000 Kranj

  Spletna stran: www.kokrcan.si
  E-pošta info@kokrca.si